Ciasto:
• 1 szklanka cukru pudru
• 5 dag masła
• 1 jajko
• ½ szklanki mleka
• 2 szklanki mąki
• 2 łyżki miodu
• łyżka proszku do pieczenia
Polewa:
• ¾ szklanki mleka
• 20 dag masła
• 2 łyżki kakao
• 1 szklanka cukru
• 20-25 dag wiórków kokosowych
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodać jajko, miód, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na płaską blachę, upiec w piekarniku nagrzanym do 160°C. Ostudzić i pokroić w romby lub kostkę. Zrobić polewę: Mleko, masło i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 min. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kawałki ciasta i obsypać wiórkami.
Pomóż w rozwoju naszego portalu