SKŁADNIKI:
1/4 brokułu (120 g)
1/4 cebuli (50 g)
1/2 woreczka kaszy gryczanej (50 g)
1 marchew (45 g)
2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
1/4 czerwonej papryki (65 g)
3 pieczarki (60 g)
pieprz czarny
zioła prowansalskie
PRZYGOTOWANIE
Kaszę ugotuj według
przepisu na opakowaniu. Oczyść i umyj wszystkie
warzywa. Cebulę drobno posiekaj, a marchew pokrój
w półplasterki. Brokuł podziel na różyczki, paprykę
pokrój w kostkę, a pieczarki – w plasterki. Brokuły
zblanszuj we wrzątku, a cebulę podsmaż na oliwie.
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj do niej pozostałe warzywa
i jeszcze chwilę smaż wszystko razem. Wymieszaj
z ugotowaną kaszą, na koniec dopraw ziołami prowansalskimi i pieprzem do smaku.
Pomóż w rozwoju naszego portalu